Prijs: € 49,05 inclusief BTW
Auteur: A. Brannagan, MSc, SROT. Vertaling door Drs. E.T. van Schouwen

Veilig betalen met iDEALBrannagan Executive Functions Assessment

A. Brannagan, MSc, SROT. Vertaling door Drs. E.T van Schouwen


Omschrijving:

Het objectief inventariseren van executieve problemen na hersenletsel is problematisch, omdat de executieve beperkingen pas zichtbaar worden in ongestructureerde situaties. De Engelse ergotherapeut Anne Brannagan heeft een observatiemethode ontwikkeld, die in de praktijk met succes wordt toegepast en tevens een goede aanvulling blijkt te zijn op het neuropsychologisch onderzoek. Deze gestandaardiseerde observatiemethode “Brannagan Executive Functions Assessment” is naar in het Nederlands vertaald.

Voorwoord door Anne Brannagan

Problemen in de executieve functies komen niet altijd in aan het licht in dagelijkse conversaties of gedurende therapiesessies. Patiënten met deze problemen kunnen goed presteren op gestandaardiseerde testen of gestructureerde therapieactiviteiten. Deze patiënten geven moeiteloos mondelinge informatie, maar zijn zich niet bewust van hun stoornissen. Hun problemen komen pas aan het licht als zij een nieuwe, ongestructureerde en complexe activiteit moeten uitvoeren.
De structuur van de verzorging in het ziekenhuis, evenals de structuur van de therapie in het revalidatiecentrum stellen weinig eisen aan de executieve vermogens van een patiënt. Problemen in de executieve functies blijken daarom moeilijk vast te stellen en te kwantificeren. Om deze redenen zijn een serie ongestructureerde complexe activiteiten ontwikkeld, die op een gestandaardiseerde wijze geobserveerd kunnen worden. Het gaat hierbij niet om de kwaliteit van het eindproduct van de activiteit, maar om het proces dat leidt naar het eindproduct. Deze assessment is nog niet wetenschappelijk onderzocht op betrouwbaarheid en validiteit. Om deze reden beschikt de assessment alleen over ‘face validity’. Het is een assessment, die gedurende de laatste twaalf jaar, door mijn collega’s mijn patiënten en mij als klinisch bruikbaar en waardevol is bevonden.

Inhoud

Voorwoord
De assessment
Invulformulier
Vragenlijst
Informatie over het scoren
De scoretabellen
Scorelijst

Winkelmand

Subtotaal € 0,00
Kosten (verzenden) Gratis
Totaal € 0,00
Betaalmethode iDeal